Over Mensenkennis

   

Mensenkennis.be is een initiatief van de Gentse Alumni Psychologie (GAP) en kwam mede tot stand dankzij de steun van de Universiteit Gent, Richting Morgen, en Vlaanderen in Actie. Mensenkennis.be werkt nauw samen met het interdisciplinair consortium PSYNC dat zich engageert om de impact van UGent onderzoek rond klinische psychologie te vergroten en wetenschappelijke kennis dichter bij de burger te brengen.

Met de blog willen we:

  • wetenschappelijke kennis over de psychologie toegankelijk maken voor het brede publiek;
  • de impact van de psychologie aantonen op verschillende aspecten van ons dagelijks leven;
  • een dialoog stimuleren tussen wetenschap en praktijk.

Auteurs

Mensenkennis.be werkt met een netwerk van wetenschappers in het domein van de psychologie. Dankzij hen wordt de blog regelmatig versterkt met nieuwe inhoud. 

Geregeld nodigt Mensenkennis.be ook gastauteurs uit die wetenschappelijk onderzoek verrichten buiten het domein van de psychologie, maar wiens onderzoek wel belangrijke implicaties heeft voor psychologie en voor psychologen.

Zelf auteur worden?

Wil je zelf auteur worden voor Mensenkennis.be of heb je idee voor een artikel? Mail ons via schrijven.voor@mensenkennis.be

Contact

Heb je een vraag of opmerking?
Mail ons via info@mensenkennis.be

Mensenkennis
Vacatures voor psychologen en pedagogen

Ding mee.. naar de Mensenkennis Trofee

De Mensenkennis Trofee is een scriptieprijs wordt jaarlijkt uitgereikt door de vereniging van Gentse Alumni Psychologie (GAP) met de bedoeling afstuderende studenten psychologie aan de Universiteit Gent uit te dagen om hun masterproef te vertalen naar een populairwetenschappelijk artikel. Op die manier wil GAP fris psychologisch-wetenschappelijk onderzoek voor een algemeen publiek toegankelijk maken en naar de praktijk brengen. Lees meer...
GAP
Dunant Academie