Over Mensenkennis

   

Mensenkennis.be is een initiatief van de Gentse Alumni Psychologie (GAP) en kwam mede tot stand dankzij de steun van de Universiteit Gent, Richting Morgen, en Vlaanderen in Actie. Mensenkennis.be werkt nauw samen met het interdisciplinair consortium PSYNC dat zich engageert om de impact van UGent onderzoek rond klinische psychologie te vergroten en wetenschappelijke kennis dichter bij de burger te brengen.

Met de blog willen we:

  • wetenschappelijke kennis over de psychologie toegankelijk maken voor het brede publiek;
  • de impact van de psychologie aantonen op verschillende aspecten van ons dagelijks leven;
  • een dialoog stimuleren tussen wetenschap en praktijk.

Auteurs

Mensenkennis.be werkt met een netwerk van wetenschappers in het domein van de psychologie. Dankzij hen wordt de blog regelmatig versterkt met nieuwe inhoud. 

Geregeld nodigt Mensenkennis.be ook gastauteurs uit die wetenschappelijk onderzoek verrichten buiten het domein van de psychologie, maar wiens onderzoek wel belangrijke implicaties heeft voor psychologie en voor psychologen. Het redactiecomité bestaat uit Karen De Visch, Michiel Crommelinck en Alexis Dewaele.

Zelf auteur worden?

Wil je zelf auteur worden voor Mensenkennis.be of heb je idee voor een artikel? Mail ons via schrijven.voor@mensenkennis.be

Contact

Heb je een vraag of opmerking?
Mail ons via info@mensenkennis.be

Prijs Psycholoog van het Jaar voor Mieke Hullebroeck

Op dinsdagavond 19 maart 2019 reikten de Gentse Alumni Psychologie (GAP) voor de 10de keer de Prijs Psycholoog van het Jaar uit. De prijs ging dit keer naar Mieke Hullebroeck, algemeen directeur bij de stad Gent.